Maailmakuulus biohäkker Teemu Arina: “Seened tõstavad meie loomulikku võimekust ja kaitsevad tervist”

teemu pilt

Maailmakuulus biohäkker Teemu Arina on pika-ajaline meditsiiniliste seente toetaja

Sattusin mõni aasta tagasi maailma ühe tuntuima biohäkkeri Teemu Arina esitlust kuulama. Järgmised 45 minutit kestev jutt haaras täielikult mu tähelepanu ja lausa naelutas mind tooli külge.

Teemu Arina on Soomes toimuva World Biohacker Summit’i korraldaja. Lisaks sellele on ta raamatu “Biohackers Handbook - Upgrade Yourself And Unleash Your Inner Potentialbest-selling autor ning valitud üheks maailma parimaks konverentsikõnelejaks. 

Tegemist on inimesega, kes on pühendanud oma terve elu uurimaks, kuidas olla pidevalt parimas vormis ja oma keha eest võimalikult hästi hoolt kanda. 

Järgnev artikkel on kokkuvõte tema ütlustest oma raamatus, erinevates artiklites ja podcastides. 

Teemu Arina sõnul oleme me seentega geneetiliselt väga sarnased. Tõepoolest, seened on inimestele geneetiliselt lähedasemad kui bakterid või taimed. See tähendab, et ka mõlema kehades toimuvad protsessid on sarnased ning seentest saadavad kasulikud ühendid on meile palju lihtsamini omastatavad kui näiteks ravimtaimedest saadavad ühendid. 

Seentel on sarnaselt toimiv immuunsüsteem. Neil on antikehad mis kaitsevad neid väliste ohtude eest ning seeni tarbides laieneb see kaitse ka meile. Meie immuunsüsteem suudab seeni tarbides meid palju paremini kaitsta. 

Siiski, see pole peamine põhjus, miks biohäkkerid igapäevaselt seeni tarbivad. Eriliselt suure tähelepanu osaliseks on maailmas saanud Lion’s Mane ja Korditseps, miks? Arina sõnade järgi on selleks mitu head põhjust: 

  1. Mõlemad seened on adaptogeenid e. tõstavad meie loomulikku võimekust

 Stimulandid nagu kohv ja tugevamad nootroopikumid tõstavad sooritusvõimet hetkeliselt, kuid sellele järgneb tugev langus. Adaptogeenid omavad ainult pikaajalist positiivset mõju. Nad tõstavad Sinu reaalset vaimset ja füüsilist võimekust.

  1. Mõlemad seened alandavad stressitaset

See on oluline teema, mis jääb meil sageli kahe silma vahele. Kõiksugu tänapäevased produktiivsus-nipid ja stimulandid tõstavad lisaks produktiivsusele ka stressitaset. Selleks, et tänapäeva tempo oleks jätkusuutlik, on vaja mõelda ka oma stressitaseme langetamise peale.

Lions Mane ja Korditsepsi seentes olevad ühendid alandavad stressi, põletikku ja ärevust. See aitab meil otseselt paremini keskenduda ja langetada igapäevaselt paremaid otsuseid.

  1. Lion’s Mane tõstab ajus närvikasvufaktori taset

Lions Mane’i kõige tähtsamad aktiivosakesed tõstavad närvikasvufaktori taset ja aitavad kaasa uute neuronite loomisele.  See tähendab, et Lion's Mane kaitseb närvisüsteemi, aitab parandada kahjustunud närviosakesi ning parandab uute seoste loomist ja õpivõimet. 

  1. Korditseps parandab keha hapnikukasutust

Just see on põhjus, miks Korditseps on pikka aega olnud sportlaste lemmik. Lisaks sellele tõstab ta tuntavalt ka füüsilise energia (ATP) taset. Korditseps tekitab soovi olla füüsiliselt aktiivsem ning parandab vastupidavust. Kuid aju kasutab täpselt sama energiavormi mida meie keha ning seega on tegemist ka väga potentse ajutoiduga. Kui Su ajul on rohkem energiat ning nüüd ka palju paremad oskused seda energiat kasutada, kujuta ise ette, pika peale hakkavad unistused hoopis Sind taga ajama.

Kas seente söömine teeb mind kohe superinimeseks?

Teaduslik uurimistöö ja tuhandete Eestlaste kogemus on näidanud, et tegemist on ülimalt potentsete toidulisanditega. Meie ekstraktid on USA sõltumatus laboris tehtud testide kohaselt maailma suurima toimeainete sisaldusega.

Sellegipoolest...

Võta seenekuuri kui pikaajalist projekti.  

Nende seente mõju kasvab aja jooksul ning saavutab oma täispotentsiaali peale paari kuud. Tundlikumad inimesed on meile juba mõne päeva möödudes kirjutanud, et tunnevad selgelt seente mõju, kuid see ei peaks olema Sinu esimene ootus. Tavaliselt märkavad inimesed mõju 2-3 nädala jooksul. 

Aktsiaturul investeerides pole investori eesmärk 5 minutiga peale kasutaja tegemist uue Iphone’i raha kokku saada ja lahkuda. Tegemist on pikaajalise väärtuse kogumisega, mis lõpuks hakkab laviinina kuhjuma. Seened on samasugune investeering Sinu kehasse, produktiivsusesse ja tervisesse. 

Kust alustada?

Kui sattusid just esimest korda meie lehele on hea mõte alustada Lion’s Manega. Tegemist on tänaseks maailmas enim tuntud, end ajas tõestanud ja teadlaste poolt põhjalikult uuritud aju tööd toetava toidulisandiga.

Eelistad mugavust? - vali kapslid. Pulbripakis on jällegi pea-aegu sama hinna eest ligi 3 korda rohkem ekstrakti ja Sul avaneb võimalus neid ka oma kokkamises kasutada ;)

Lion’s Mane

Kui oled juba Lion’s Mane’i tarbimas ja soovid lisaks mõtteselgusele ja paremale aju tööle ka oma igasse päeva hulganisti lisaenergiat, siis võta kõrvale ka Korditseps. See on kahtlemata meie kõige potentsem combo.

Lion’s Mane ja Korditsepsi combo.

Jälgi meid Facebookis ja Instagramis

Liitu lehe all paremal ääres ka meie uudiskirjaga.

 

ilus mees lehe allotsas summit biohacker

Jäta kommentaar

Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.