Ecosh vs Seente Vägi - Korditsepsi näitel

Korditseps seen ehk keldristõlvik

Korditsepsi toidulisandite maailm on väga suur ja lai ning turul leidub väga erineva päritolu ja kvaliteediga tooteid. Aga milles seisneb erinevus ja mida üldse silmas pidada endale sobivat seent valides?

Korduvalt on meilt küsitud, et mis vahe siis peale hinna ikkagi teiste firmadega on? Selgitame erinevusi Seente Vägi Korditsepsi ja populaarse brändi Ecoshi Korditsepsi näitel.

Seentevägi Korditseps vs Ecosh Korditseps

  • Millist korditsepsi liiki on tootes kasutatud? Kas Cordyceps Militarist või Coryceps Sinensist?
  • Korditsepsi puhul on Ecoshi toote näol tegemist Cordyceps Sinensisega, mis on väga haruldane seeneliik. Selle kilo hind ulatub vähemalt 20 tuhande dollarini. See seen ei ole tehislikes tingimustes kasvav, seega ei sisalda Sinensise alaliiki sisaldavad pulbrid või ekstraktid viljakehasid, vaid ainult seenemütseeli. See tähendab, et sageli on toote sisse purustatud ka sööt, millel niidistik kasvas (näiteks riis või kartul). 

    Kui Ecoshi korditseps on tõepoolest Sinensis… siis on küsitav selle ekstrakti kvaliteet. Seente vägi on valinud Eestis müüa Euroopa alaliiki Coryceps Militarist, millel on üliharuldase Sinensisega pea-aegu identne kasulike ainete sisaldus. Nii on võimalik päriselt pakkuda puhast viljakehadest tehtud korditsepsi ekstrakti ja sellega kaasnevaid kasutegureid.

    Korditseps ehk keldristõlvik

  • Kas toode on tehtud viljakehast või seenemütseelist?
  • Enamik kasulike omadusi saame seeneviljakehast. Seentemütseel tähendab seeneviljakeha koos seeneniidistikuga ja kuna enamasti kasvatatakse Korditsepsi riisi või kartuli peal on seenemütseeli tihti sisse jahvatatud samuti ainet, mille peal seen kasvanud on. See vähendab tooraine kvaliteeti ning tegelikult, ei tea sa kunagi, mida tarbid. Seente Vägi ekstrakt on toodetud 100% seene viljakehast. Ecosh korditsepsi puhul pole teada.

  • Kui palju on seeneekstraktis aktiivseid koostisosi?
  • Seente Vägi tooted on USA erapooletus laboris testitud ning testide tulemused ka meie kodulehel välja toodud. Meie toodete testide tulemused näitavad, et tegemist on ülimalt potentse ekstraktiga, sisaldades üle 50% aktiivseid koostisosi. Ecoshi puhul pole tootja märkinud aktiivsete koostisosade (polü-sahhariidid, beetaglukaanid jms) sisaldust ning see viitab üldiselt sellele, et tootja või turustaja ei ole toodet testinud.

  • Kuidas on seent töödeldud?
  • Seente Vägi korditsepsi näol on tegemist vee- ja alkoholi baasil kuumtöödeldud topeltekstraktiga. Selleks, et inimese keha omastaks seenest kõik kasulikud toimeained (bioaktiivsed osakesed, toitained) on vaja seent kuumtöödelda. 
    Tänu töötlusele saadakse seenest kätte ainult vajalikud aktiivsed toimained. See on tegelikult suurim vahe, mida hetkel loodustoodete poodides näeb - lihtsalt pulbriks lastud seen on oluliselt odavam, kuid ka oluliselt vähem kasulik ekstraheeritud tootest. Paljud pakkujad lasevad kuivatatud seenemütseeli vaid pulbriks, see on kiirem ja tootlikum lahendus, kuid sellist seent on inimkehale kordades nõrgem ja raskem omastada. Ecoshi toote puhul pole teada.

    Kas tegemist on seeneekstrakti või seenepulbriga?

    Ekstraktiks saab pidada aine ekstraheerimisel saadud kontsentraati, seega definitsiooni järgi seentest vee välja võtmisel saame öelda, et oleme saanud seeneekstrakti. See on aga petlik kuna lihtsalt seente kuivatamisel ja pulbristamisel saame inimorganismile omastamatu pulbri, mis koosneb põhiliselt kitiinist. Inimese organism on võimeline lagundama kitiini vaid minimaalses koguses (kui sedagi)  ning suuremas osas läbib kitiin inimorganismi tervikuna ning sarnaneb oma efekti poolest kiudainetega. Kiudainetel on muidugi oma oluline ülesanne inimorganismile, kuid selleks ei pea soetama kalleid toidulisandeid - piisab puuviljade ja köögiviljade tarbimisest! Töötlemata seeni tarbida on sama hea, kui süüa toorest kartulit. Raha on tuulde visatud ja võib-olla saab ka kõhuvalu. 
    Seente Väe toote näol on tegu topeltekstraktiga. Ecoshi toote puhul pole teada.

  • Kui suur on seeneekstrakti kontsentraatsioon tootes?
  • Kõrge! Meie ekstraktid on 20:1 kontsentratsiooniga, mis tähendab, et 1 kg topeltekstrakti saamiseks on kasutatud 20 kg kuivatatud seent. Paljudel teistel tootjatel, kes just ekstrakti müüvad, on see suhtarv 8:1 või 10:1.

  • Palju korditsepsi kapsleid pakis on ja palju neid võtma peab? 
  • Ecoshi korditsepsi paki netokaal on 45g, see teeb ühe kapsli sisuks umbkaudu 0,5g, mida tuleb võtta 4 kapslit päevas. Seente Vägi kapslipaki netokaal 37,8g ja ühes kapslis on 0,42g seenepulbrit. Soovitatav kogus on aga 3 kapslit. Selle järgi võib eeldada, et Seente Vägi tooraine on kvaliteetsem ning potentsem. Seente Vägi pakub lisaks kapslitele ka pulbrit, mille netokogus on 100g.
    Loodame, et väikene selgitus aitab tuua tähelepanu sellele, mida seent kui toidulisandit valides tähele panna.
    Kokkuvõtteks väldi seenemütseelist tehtud lisandeid, vali töödeldud ekstrakt ja sõida seenele!
    Seente Vägi korditseps ekstrakti kapslid ja pulber
    Ps! Kui oled Ecoshist, siis ära solvu… testi oma toode ära ja teeme uue võrdluse! Meie jääme fännideks ikka.
    Autor: Nora

    Jäta kommentaar

    Pane tähele, et kommentaarid tuleb enne avaldamist heaks kiita.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.